Bezig bijtje Bella – Altijd lekker in beweging

Bella is één van onze collega’s op ons kantoor in China, daar is zij er verantwoorlijk voor dat We R Asia de beste producten levert voor een goede prijs. Maar hoe is Bella bij We R Asia terechtgekomen? Ze vertelt hier zelf over.

Engelse taal

‘Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in taal en wilde graag iets in deze richting gaan studeren. Omdat het voor veel banen in China erg handig is als je goed Engels spreekt, viel mijn keuze op de opleiding “Advanced Business English”, de opleiding die collega Vanessa ook gevolgd heeft. Ik kende haar nog van de introductiedag op school: toen ik begon met mijn studie, zat zij in haar laatste jaar. Het is leuk dat we uiteindelijk allebei voor We R Asia zijn gaan werken.

 

 

Periode na studie

Mijn studie was zwaar, het Engels lijkt wat betreft klanken en grammatica totaal niet op mijn eigen taal. Ik had gelukkig wel een voorsprong omdat ik al vroeg Engelse les heb gekregen, waardoor ik me de klanken toch goed eigen heb kunnen maken. In 2011 ben ik afgestudeerd. Ik heb toen eerst nog even voor de klas gestaan in mijn geboortedorp Luxi, maar na een tijdje vond ik dat niet spannend genoeg meer. Ik wilde méér van de wereld zien dan alleen de plek waar ik geboren was. Net als veel andere mensen van mijn leeftijd ging ik naar de grotere stad Guangdong om daar werk te zoeken.

 

We R Asia

Op het internet kwam ik toen een personeelsadvertentie van We R Asia tegen, dit was de uitdaging waar ik naar op zoek was. Na een aantal gesprekken ben ik aangenomen. Het is nu mijn taak om leveranciers te zoeken die de beste prijs/kwaliteit kunnen leveren. Ik krijg een aanvraag binnen uit Veghel en ga dan op zoek naar het juiste bedrijf. Guangdong is een stad die zich snel ontwikkelt, er zijn veel fabrieken te vinden en dat is natuurlijk handig voor mijn werk. Omdat er steeds andere, soms gekke producten voorbijkomen, blijft mijn werk leuk om te doen; het is afwisselender dan je zou verwachten. Zo heb ik ook dagelijks contact met mijn Nederlandse collega’s over de stand van zaken, nieuwe aanvragen en mogelijke onduidelijkheden. Het spreekt me erg aan dat we bij We R Asia het product van het begin tot het eind meemaken, het geeft voldoening om te zien wat je uiteindelijk gedaan hebt. Bovendien vind ik het leuk om alles tot in de puntjes geregeld te hebben en dat is precies wat ik nu moet doen: maatwerk leveren.

 

Privé
Omdat ik in Guangdong woon en mijn familie nog in Luxi, zie ik ze niet heel vaak. Ik moet 700 kilometer reizen om ze te kunnen zien en dat kan natuurlijk niet even gauw in een weekend. Luxi is een mooie plaats, het staat zelfs bekend om zijn frisse lucht, iets wat hier in de steden niet vanzelfsprekend is. Het ligt tussen de bergen en het is een wereld van verschil met Guangdong. Ik zie het dan ook elke keer als een vakantie als ik weer naar huis ga om mijn familie op te zoeken. Met mijn eigen gezin woon ik in Guangdong, mijn schoonmoeder is bij mij en mijn man in huis gekomen om voor onze baby te zorgen als ik het druk heb. Zij zorgt ervoor dat ik ook nog tijd voor mezelf heb. Ik

Luxi

houd van dansen en doe graag aan zumba, samen met fotografie is dat mijn grootste hobby. Helaas heb ik de laatste tijd weinig gefotografeerd, maar zumba doe ik nog elke week minimaal één keer. Ik vind het belangrijk dat ik actief bezig ben, zowel op het werk als privé. Als het zou kunnen, zou ik heel graag ooit Beto Perez willen ontmoeten. Dat is de beste zumba-instructeur ter wereld. Daar heb ik nu nog geen tijd voor, maar het staat zeker op mijn verlanglijstje.’

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 20 Manuel Gonsalves Road
Postcode: 400050
District: Bandra West
Stad: Mumbai

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL