Al 5 jaar een Klik – De kracht van netwerken

Rachel van de Greef is grondlegster van Picknick met een Klik, een traject waarbij elk jaar 18 enthousiaste en innovatieve startende ondernemers worden gekoppeld aan 6 topondernemers. Er wordt gewerkt aan een gezonde en groeiende onderneming. Iets meer dan een maand geleden, op 5 juli, vierde het evenement haar vijfjarige jubileum. Al vijf jaar een klik, zo luidde het. De afsluiting van dit vijfde traject zorgde voor een heel aantal bijzondere momenten, welke ter plekke zijn verzegeld met een karakteristieke tekening en vastgelegd op BNR Nieuwsradio.
 
Lees hier meer over Picknick met een Klik!

ZiN in een netwerkborrel

In het ZiN Inspiratielab van Sligro Veghel vond het evenement plaats. Een nieuwe, smetteloze locatie, met ruimte voor de verschillende activiteiten. Waar enerzijds de Keilekkere Brabantsche Worstenbroodjes om de oren vlogen, stonden anderzijds etagères Bossche Bollen klaar. Al vanaf de eerste presentaties trokken de tekenaars een aantal krullende lijnen, waarna de club ondernemers verrast werd door de aanwezigheid van BNR Nieuwsradio.

Wat is netwerken?

Vanuit ZiN Inspiratielab werd het radioprogramma Gangmakers van Maarten Bouwhuis op BNR Nieuwsradio live uitgezonden (beluister hier de uitzending!). Maarten Bouwhuis richt zich op ondernemers binnen de regio. Deze bewuste uitzending hebben zich daarom vier ondernemers gebogen over vraagstukken betreffende netwerken; een fenomeen waar elke ondernemer bekend mee is, een werkwoord dat op veel verschillende manieren beoefend kan worden. Wat is de juiste manier van netwerken? Moet je juist zaaien, onderhouden, opbouwen of oogsten? En wat is de juiste combinatie van al deze invalshoeken?

‘Netwerken zonder eigen doel is zonde van je tijd’

Rond de tafel zaten Sabine Hulsman, Bob van Oosterhout, Rudy van Beurden en onze eigen Jasper Delisse, welke in debat gingen over twee interessante stellingen. De eerste stelling luidde ‘netwerken zonder eigen doel is zonde van je tijd’. Dit leverde een aantal verhitte discussies op tussen de deelnemers. Sabine vindt netwerken overrated en gaat dus enkel netwerken met een doel, en anders niet. Gezelligheid doet ze namelijk liever met vrienden. Bob stond hier lijnrecht tegenover, netwerken heeft namelijk gezorgd het bestaan van zijn bedrijf, hoewel hij erachter is gekomen dat de meest ongeplande momenten voor de meest vruchtbare netwerkrelaties heeft gezorgd. Jasper deelt ergens deze mening, maar zegt wél altijd een doel in het achterhoofd te hebben, of het nou om te halen of om te brengen is. Nog niet eens per sé voor eigenbelang, maar het doel is er. Rudy begeeft zich überhaupt niet in afgezonderde netwerken en is het dan ook niet eens met de stelling.
Kortom, vier interessante invalshoeken met vier verschillende argumentaties.

‘Het ouderwetse netwerken is achterhaald door Social Media’

Het debat werd opgevolgd met de stelling: ‘Het ouderwetse netwerken is achterhaald, door Social Media zoals LinkedIn’. Ook hier bleken de sterke persoonlijkheden een autonome mening te hebben. Hoewel sommigen de kracht van Social Media in het huidige netwerk beaamde, hadden anderen geen boodschap bij deze online tools. De ene zag Social Media als een hulpmiddel, maar nooit als een vervanger. De ander zag het juist als een opstapje naar een makkelijker en groter netwerk. De conclusie bleek dan ook dat deze vier tafelgasten het nooit eens zouden worden. Maar hé, zoals Maarten Bouwhuis zegt, als het schuurt en soms een beetje pijn doet, versterkt het je business.

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL