Stilvallende business door Corona? Tijd om je business eens goed onder de loep te nemen

Zoals Rutte zou zeggen: het Coronavirus waart nog steeds rond in Nederland. Er worden weer steeds meer maatregelen afgekondigd. Dat betekent voor een aantal ondernemers dat het werk nu toch aardig op begint te drogen. Maar juist daar zitten nu de kansen, vertelt Remco van der Beek, salesmanager bij We R Asia.


“Op dit moment zien we een heel aantal klanten die een bijzondere groei doormaken en hun business nu juist heel goed gaat. Dit zijn met name branches rondom huis en tuin en de medische branche. Maar we hebben bijvoorbeeld ook een klant die 60% is gedaald in omzet door toedoen van corona. Hij zit toevallig in een hele lastige sector. Tot nu toe heeft hij het altijd druk gehad met werk, en ineens valt een groot deel stil,” vertelt Remco. “Dat is natuurlijk hartstikke vervelend. Maar hierdoor heeft hij ook ineens de tijd om erboven te gaan hangen en eens goed te kijken naar zijn toeleveranciers, supply chain, marges, afnemers en het daadwerkelijke product. Want in de waan van de dag worden dit soort dingen veel te weinig onder de loep genomen.” 


“Om de inkoop te kunnen spreiden hebben we nu een kantoor in Vietnam geopend, en openen we in 2021 een vierde kantoor in India” 

Remco van der Beek

Dat is precies waar wij als We R Asia een helpende hand kunnen bieden: “We zitten natuurlijk direct boven op de supply chain van een klant. Meestal halen klanten verschillende producten of onderdelen bij verschillende leveranciers. Deze leveranciers halen hun materiaal weer van andere leveranciers, et cetera. Doordat wij onze kantoren op locatie in China en Vietnam hebben zitten kunnen wij heel makkelijk kijken waar in de hele keten voordeel gehaald kan worden. Maar ook waar betere marges afgesproken kunnen worden. Voor bijna elk product kunnen we samen met de klant op zoek gaan naar de meest voordelige inkoop.”


Spreiding van inkoop

Een ander advies dat Remco geeft is spreiding van inkoop: “Met zoiets als het coronavirus wordt het ineens heel scherp duidelijk dat als het erop aan komt we toch minder mondiaal verbonden zijn dan gedacht. Als China code rood toebedeeld krijgt en de bevolking in thuisquarantaine moet te gaan, dan ligt heel de productie aan die kant stil. Dat is een onnodig risico. Daarom hebben we dit jaar een kantoor in Vietnam geopend én openen we volgend jaar een kantoor in India. Zo kunnen we spreiding in productie bieden aan onze klant, en ben je niet afhankelijk van één source. In dit geval een land.”   


Analyseren van producten

Niet alleen de Supply Chain moet onder de loep genomen worden. Natuurlijk moet je kijken of je product nog wel aansluit op de vraag, vertelt Remco: “In deze case had onze klant ineens de tijd om goed te kijken welke producten nou eigenlijk het meest besteld zijn, welke nog steeds goed lopen en, het belangrijkste, waarom dan. Nu gaat hij zich focussen op dat product en het passend maken voor de markt.”

Gegevens

Headquarter The Netherlands
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

COC: 55560946

Vietnam office
Address: Bo Bao Tan Thang Street
Area: Son Ky Ward
District: Tan Phu
City: Ho Chi Minh City

China office
Address: No. 8 Block D.
Postal code: 523710
City: Dongguan
Provence: Guangdong

en_USEN
nl_NLNL en_USEN