Ons nieuwe kantoor in Vietnam is geopend!

We R Asia, Connecting Worlds. 

We verbinden Europa met Azië. We verbinden Europese vraag aan Aziatische fabrikanten. We verbinden werelden. Onze wortels liggen in Nederland en China, maar afgelopen maand hebben we officieel een nieuwe verbintenis gemaakt: we hebben een kantoor in Vietnam geopend!

Vietnam met haar uitgestrekte rijstvelden, kleurrijke riksja’s en traditionele strohoeden is een pareltje in het Oosten. Een mooi land met een unieke cultuur. In het zuiden ligt de grootste stad van Vietnam aan de westelijke oevers van de rivier Sài Gòn: Ho Chi Minh City. Hier is ons nieuwe kantoor gevestigd, onder leiding van onze Vietnamese collega’s Linh en Path. 


Kansen spreiden

Al een jaar waren de voorbereidingen er om de inkoop te spreiden over meerdere landen. Dit idee was voortgekomen uit het strategische gedachtengoed om niet uit te gaan van een single source; wat in ons geval China was. Dat zou namelijk weleens heel kwetsbaar kunnen worden. En natuurlijk blijkt nu niets minder waar: de uitbraak van corona bevestigde dat het als onderneming verstandig is je kansen te spreiden. Het afgelopen jaar hadden we al veel onderzoek in Vietnam gedaan naar de mogelijkheden om daar een kantoor te openen. Maar door het coronavirus is de opening in een stroomversnelling geraakt en hebben Linh en Path vanaf 15 april de deuren officieel geopend!


Even voorstellen: Linh & Path

Linh en Path zijn een Vietnamees koppel van 27 en 28 jaar, allebei geboren in Ho Chi Minh Stad. Linh Cao heeft haar studie Finance and International Business gevolgd aan de Washington State University en Phat Nguyen zijn studie International Business aan de HAMK University of Applied Science in Finland. Een goed onderlegd en bereisd koppel dus.

Twee jaar geleden hebben ze besloten om voortaan producties in Vietnam te gaan managen. Ze kregen namelijk steeds meer klanten hen vroegen projecten te sourcen. Zo zijn ze er langzaamaan ingerold en steeds bekwamer geworden in alle verschillende industrieën en productiemogelijkheden.

“Ik leer een hoop dingen onderweg. Ik ontmoet heel veel mensen die werken in verschillende industrieën. Wat ik het leukste vind aan mijn baan is de onderhandeling, zodat er een order wordt geplaatst waar de klant en de leverancier blij mee zijn,” vertelt Linh. 


Productie in Vietnam

Linh en Path zoeken voortaan de juiste fabrikanten in Vietnam voor de productie van uiteenlopende producten. Ze onderzoeken de verschillende mogelijkheden en onderhandelen met leveranciers over de prijs en kwaliteit. Kantoor China blijft daarnaast nog steeds ons hoofdkantoor en zullen onze Chinese collega’s Linh en Path gaan ondersteunen in het uitvoeren van kwaliteitscontroles en audits bij fabrieken.


Vietnam, een fijn land om te zijn

“Vietnam heeft een moeilijke tijd van oorlog moeten doorstaan. Daardoor is het zich nog steeds aan het ontwikkelen, maar de ontwikkeling gaat snel,” legt ze uit. “Het mooiste aan Vietnam is dat we bergen, maar ook strand hebben. Daarnaast hebben we hier heerlijk en goedkoop eten. Dat is perfect voor reizigers. Ook is het eten hier heerlijk en goedkoop. De Vietnamezen zijn vriendelijke, ruimhartige en ijverige mensen. En ondanks dat we een communistisch land zijn, hebben we toch een zeker niveau van vrijheid, waardoor mensen het hier fijn vinden om te zijn.” 

Volgend jaar zullen onze Chinese collega’s ook kennis mogen maken met dit mooie land, én met Linh en Path, want in 2021 (als we weer kunnen reizen) neemt Jasper hen dit jaar mee tijdens het jaarlijkse teamuitje naar Vietnam!

Latest news [Dutch]

Do you want to stay up-to-date about recent developments? Subscribe to our monthly newsletter!

Contact

Dutch headquarters
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
The Netherlands

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

COC: 55560946

Vietnam office
Address: Bo Bao Tan Thang Street
Area: Son Ky Ward
District: Tan Phu
City: Ho Chi Minh City

 

India office
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

China office
Address: No. 8 Block D.
Postal code: 523710
City: Dongguan
Province: Guangdong

en_USEN