Bereid je voor op het Chinese Nieuwjaar, bestel tijdig!

Het Chinese Nieuwjaar vraagt om een goede voorbereiding. Dan bedoelen we niet alleen met je beste outfit en Chinese nieuwjaarslampionnen. Het Chinese Nieuwjaar is namelijk de meest belangrijke nationale viering van het jaar voor een groot deel van Azië. En dat wordt uitgebreid gevierd! Dit betekent dat onze Chinese en Vietnamese collega’s vanaf 11 februari ongeveer een maand lang vakantie hebben, evenals onze leveranciers. Deze viering kan meer dan een maand vertraging opleveren in de levering van jouw producten. 


Plaats je aanvraag begin oktober

Heb je een strakke deadline voor de levering van je producten? Dan is het verstandig alvast te acteren en een aanvraag te plaatsen. Er is namelijk veel drukte qua productie rondom het Chinese nieuwjaar. In het geval je je levering vóór februari wenst te ontvangen raden we je begin oktober een aanvraag te plaatsen. Plaats je een aanvraag vanaf november? Dan wordt de levering door de langere doorlooptijden in april/mei verwacht. 


Het Chinese Nieuwjaar uitgelegd

Benieuwd wat het Chinese Nieuwjaar precies inhoudt? Eerder schreven we een artikel met een uitgebreide uitlegover deze feestmaand en hoe het gevierd wordt. 


Het jaar van de OS

Komend jaar vieren we het jaar van de Os. De Chinese kalender, een maan-zon kalender, waarin de lengte van de maanden door de maan bepaald wordt en de lengte van de jaren door de zon. De kalender benadert de jaren in cycli van 12 jaar. Aan iedere twaalf jaren is een teken uit de dierenruim toegekend. Deze dierenriemtekens vertegenwoordigen allemaal karaktereigenschappen die betrekking hebben op personen die in dat jaar geboren zijn en kinderen die in dat jaar geboren worden krijgen automatisch het teken van dat jaar als sterrenbeeld. 

Iemand met het sterrenbeeld Os kenmerkt zich als betrouwbaar, een geboren leider, een harde werker, kiest het liefst de kortste weg, zachtaardig en geduldig, maar kan ook flink uitvallen en is soms koppig. Herken jij je hierin? Beschrijft het Jaar van het Varken dus precies jóúw karaktereigenschappen? Dan kan dat kloppen, mits je in 2009, 1997, 1985, 1973, 1961, 1949 etc. geboren bent!

Latest news [Dutch]

Do you want to stay up-to-date about recent developments? Subscribe to our monthly newsletter!

Contact

Dutch headquarters
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
The Netherlands

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

COC: 55560946

Vietnam office
Address: Bo Bao Tan Thang Street
Area: Son Ky Ward
District: Tan Phu
City: Ho Chi Minh City

 

India office
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

China office
Address: No. 8 Block D.
Postal code: 523710
City: Dongguan
Province: Guangdong

en_USEN