Onze nieuwe aanwinst: Welkom Celine!

Qixi Jie, Chinese Valentijnsdag
Liefde is een werkwoord, waar in China aan gewerkt wordt
28 augustus 2017
Johanna Visser in Chaozhou
Stagiaire Johanna als brugfunctie tussen China en Nederland
25 september 2017

Onze nieuwe aanwinst: Welkom Celine!

Nieuwe stagiaire Celine

Nieuwe stagiaire Celine

Het schooljaar is weer begonnen, en dat betekent voor ons alleen maar goeds. Deze week zijn namelijk twee nieuwe stagiaires gestart: Celine en Johanna. Celine zal ons team in Veghel versterken en zich bezig gaan houden met marketing. Johanna is vorige week op het vliegtuig gestapt naar Dongguan waar zij zich een half jaar bezig zal houden met de verbetering van de communicatie tussen team Nederland en team China. Vandaag maak je kennis met Celine!
 

De C voor Celine en Communicatie

Ze is 19 lentes jong en nu al gedreven om het zakenleven te betreden. Als derdejaars studente Commerciële Economie op Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch weet Celine de Lange wat ze wil, en dat is de marketingcommunicatie kant op gaan. Met een stage bij We R Asia probeert ze dit vakgebied verder te ontwikkelen. ‘Mijn studie is hartstikke breed. Je ziet van alles een beetje. Maar ik weet dat ik de marketingcommunicatie kant op wil, en ga dan ook in januari starten met deze minor.’

Speeddaten naar een stage

De eerste helft van het derde jaar wordt ingevuld met een stage bij We R Asia. ‘Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met We R Asia op het Careerevent via mijn studie. Dat was als het ware een speeddate evenement, waarbij je kon oefenen met solliciteren bij bedrijven. Ik kwam toevallig bij Jasper aan tafel, waarna hij me had opgebeld of ik geïnteresseerd was in een stage bij We R Asia. En dat sprak me wel aan. Het is namelijk een jong bedrijf, slechts 10 jaar oud, met jonge medewerkers. Een middelklein bedrijf heeft als voordeel dat je intiem samenwerkt en elkaar echt kent. Dat lijkt me belangrijk voor de werksfeer. In een groot bedrijf is dat toch lastiger. Ik krijg bij We R Asia daarom ook de kans om met veel processen mee te kijken. Dat hoef je alleen maar te vragen. Daarnaast is het een open bedrijf waar ik veel van kan leren. Ze staan hier echt open voor stagiaires.’

De verbinding tussen twee werelden

Celine is een echte Helmondse, en heeft in geen enkele zin Chinese roots. ‘Ik heb zelf geen link met China. Maar de verbinding tussen deze twee werelden als bemiddelaar vind ik heel mooi. Het lijkt me natuurlijk ook bijzonder leuk om een keer naar China te gaan. Dat staat wel op mijn lijstje. Ik vind reizen super gaaf en na stage wil ik nog een keer een grote wereldreis maken. China moet je wel een keer meemaken en gezien hebben.’

‘Het Chinese nieuwjaar organiseren lijkt me heel leuk’

Echter is haar stage op dit moment prioriteit nummer één. ‘Stage lopen is natuurlijk heel anders dan school. Ik heb nu een andere levensstijl met veel meer ritme. School is wat minder regelmatig,’ vertelt Celine. ‘Daarnaast zijn de bezigheden heel anders. Ik heb een takenpakket gekregen met heel veel activiteiten. De implementatie van een knuffel die momenteel in ontwikkeling is, is één van deze taken. Ik wil proberen deze op de markt te zetten en verder uit te werken. Daarnaast ga ik social media bijhouden, en spits ik me toe op de online marketing. Het organiseren van het Chinese Nieuwjaar in februari is ook een leuke bijkomstigheid aan mijn takenpakket. We geven dan een groot feest op het kantoor in Veghel. Om dat event te organiseren lijkt me heel leuk.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *