Vrachtvervoer medailles komt niet door de douane
Wat mis kan gaan met vrachtvervoer: ‘verdachte’ medailles komen niet door de douane
16 oktober 2017
Oprechte Zaken doen
Doet jouw bedrijf Oprechte Zaken?
30 oktober 2017

Ni hao, Anita!

Aangenaam Anita

Aangenaam Anita

It’s mie you’re looking for! Dit stuurde Anita Opheij als antwoord op de vacature voor Financieel Support Medewerker. Verder gaf ze aan uitermate goed te zijn in cijfers, aangezien Sudoku echt haar ding is. En Chinese muren doorbreken ervaarde ze ook als een prettig obstakel, want restaurant de Chinese Muur in Erp blijkt een vast adresje van Anita. Alleen een middagje karaoke is niet voor haar weggelegd, tenzij er genoeg Chinese biertjes aan te pas komen. Deze dame met humor hebben we vanaf september met open armen in ons team mogen ontvangen.
 
Anita Opheij heeft al jarenlange ervaring bij Goossens Wonen & Slapen in Erp. Maar liefst 14 jaar heeft ze zichzelf bewezen in zeer uiteenlopende functies. “Ik ben begonnen met de financiële boekhouding, maar ben doorgeschoven naar administratie op de klantenservice, vervolgens via logistiek, goederenontvangst, inkoop, ten slotte naar personeelszaken. Ik vond vooral de inkoop leuk. Daar moesten we veel puzzelen met invoeren van producten en met de aanpassing van prijzen. Dat was toch wel echt mijn ding. Maar ik vond het vooral erg leuk dat ik van alle markten thuis was. Als je op een afdeling komt en ook weet wat een andere afdeling voor werkzaamheden moet uitvoeren, maakt dat het werken een stuk makkelijker en leuker. Helaas kwam er een grote reorganisatie en kon ik niet meer bij Goossens blijven. Toen heb ik een tijdje via een uitzendbureau bij Van Aarle Groenten & Fruit Groothandel gewerkt. En daarna stuitte ik op deze vacature.”
 
“Ik had op dat moment eigenlijk nog nooit van We R Asia gehoord. Pascal Muis is altijd mijn achterbuurjongen geweest, en ik wist wel dat hij ‘iets met knuffels’ deed, maar nooit beseft dat We R Hugs een onderdeel van We R Asia is. Ik zag de vacature op Werken in Meijerijstad staan en dat sprak me meteen aan. Hier kan ik wel wat mee, dacht ik. Toen ben ik de sollicitatiebrief gaan schrijven. De vacature had zo’n grappige insteek dat ik daar geen normale sollicitatiebrief op terug wilde sturen. Dat moest natuurlijk een beetje out-of-the-box zijn. Ik heb meteen mijn dochter Pleun ingeschakeld, die Chinees in haar vakkenpakket heeft. Ik wilde iemand namelijk wel in het Chinees kunnen begroeten als ik het sollicitatiegesprek betrad. Ik stapte dus binnen met ‘ni hao’, wat Remco wel kon waarderen. Verder heb ik eigenlijk geen link met China,” vertelt Anita.
 
Sinds vorige maand is Anita verantwoordelijk voor de financiële administratie bij We R Asia. Ze heeft dus al een goed beeld van haar functie: “Ik moet zorgen dat leveranciers betaald worden, alle facturen afhandelen, bankzaken verwerken en zorgen dat de projectmanagers weten welke facturen nog openstaan. Dit doe ik aan de zijde van Christel, die al vier jaar naast projectmanagement ook financiële administratie doet bij We R Asia. Op dit moment worstel ik nog met het AFAS-systeem, want dat is voor mij compleet nieuw. Het is een uitdaging, maar daar hou ik juist wel van.”
 
“Van tevoren had ik verwacht dat het een vlotte en jonge organisatie is. En dat is het ook. Er zijn veel jonge en leuke collega’s, wat de samenwerking erg prettig maakt. Ik krijg veel vrijheid en mag dingen zelf aandragen. Het is natuurlijk een klein bedrijf en dat maakt dat er korte lijntjes zijn. Daar staan ze hier ook voor open en dat vind ik fijn werken. Tot nu toe bevalt het dus erg goed!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *