Knallend het Chinese Nieuwjaar in

We R Asia – Chinees nieuwjaar gastenlijst
13 februari 2017
Vlog China
Vlog: China door de ogen van Anna
24 maart 2017

Knallend het Chinese Nieuwjaar in

Chinese nieuwjaar 2018

Chinese nieuwjaar 2018

Het Chinese Nieuwjaar is traditioneel getrouw een twee weken durend feest. En natuurlijk ging dat aan ons niet onopgemerkt voorbij! Om de overgang van het jaar 4716 naar het jaar 4717, het jaar van de haan, in te luiden hebben we voor onze partners een feest gegeven, compleet in Chinese Nieuwjaarsstijl. Hiervoor hebben we ons industrieel Westerse kantoor gestoken in een Aziatisch jasje.

 

Chinees nieuwjaar 2017 We R Asia

Chinees nieuwjaarsfeest bij We R Asia

 

Uitbundig Nieuwjaar in China

De officiële jaarovergang voor onze Oosterse vrienden vond dit jaar plaats op 28 januari. Onze stagiaire Anna, die een half jaar stage loopt op ons kantoor in China, heeft in haar vlog de met rood bekleedde straten van Dongguan vast weten te leggen. Alles is compleet uitgedost voor het Chinese nieuwjaar. Rode lampionnen, spandoeken en feestelijke wensborden zijn speciaal opgehangen voor dit heugelijk feit. Heel het Oostelijk halfrond zet zich jaarlijks schrap voor deze twee weken van feestvreugde

. Want niet alleen alle Chinezen, maar vrijwel heel Azië viert het Chinese nieuwjaar met ze mee. En wie zijn wij dan om deze traditie niet te eren hier in Nederland?

Gelukkig Chinees nieuwjaar!

Op donderdag 16 februari hebben wij ons eigen Chinees nieuwjaarsfeest gevierd op ons kantoor in Veghel voor onze relaties. Waar op de Aziatische foodmarkt buiken rijkelijk werden gevuld met dumpling soep, wok gerechten uit de Chinese keuken, heerlijke kip en zalm van de straatbarbecue en dim sums, vonden op de eerste verdieping unieke en leerzame Chinese workshops plaats. Naast het beoefenen van Oosterse vechtsporten, konden feestgangers lezingen volgen, maar ook een goed potje pingpong spelen. De karaokebar bleek daarnaast een ware trekpleister, waar enthousiaste (Chinese) nachtegaaltjes nippend aan hun Chinese likeuren of genietend van hun Chinese biertjes de sterren van de met vuurwerk verlichtte hemel zongen. Want het Chinese Nieuwjaar mag natuurlijk niet voorbij gaan zonder een knallend uiteinde.

Goed begin van 4717

Het Chinese nieuwjaar was een groot succes, met dank aan onze relaties. Samen zijn wij het Chinese nieuwjaar goed begonnen, met hoop op een voorspoedige en goede samenwerking in 4717!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *