Diva Vanessa – Hoe is het nu met onze Chinese collega?

Proud MaMa - Onderneemster Rowena Visser
Moeder én succesvol onderneemster zijn? Rowena Visser bewijst dat het kan!
6 juli 2017
BMX'er Jelle van Gorkom
Jelle van Gorkom: “Ik ga nooit meer BMX’en zonder protectie”
24 juli 2017

Diva Vanessa – Hoe is het nu met onze Chinese collega?

Vanessa - We R Asia

Vanessa - We R Asia

Lastig is het af en toe. Als Chinees team communiceren met het Nederlandse team van We R Asia, en hiermee een goede samenwerking mogelijk maken. De werktijden lopen niet gelijk door het tijdsverschil en de Nederlandse cultuur is toch echt wel anders dan de Chinese cultuur. Toch maken beiden teams dit goed werkbaar door strakke planningen, vaste afspraken en oneindig veel contact via skype. Afgelopen half jaar is de communicatie een stukje makkelijker geworden. Stagiaire Anna is namelijk met de horizon vertrokken naar Dongguan en heeft elk hardwerkend teamlid in China goed leren kennen in het dagelijkse leven, buiten We R Asia om. En dit deelt ze gelukkig met de wereld, want Anna heeft er vlogs over gemaakt. Deze week staat er weer een Chinees teamlid in the spots.

 

Divas don’t do drama, they do business

Mode is haar natuurlijke talent. Engels haar tweede taal. Zakendoen haar tweede natuur. Deftige diva Vanessa is onze hardwerkende collega bij We R Asia in Dongguan, China. Met een ongeremde drive en een onaantastbare flair weet Vanessa projecten vanaf de andere kant van de wereld draaiende te houden.

 

Viva Vanessa

Drie weken geleden lieten we je kennis maken met Bella; trotse moeder en zumba instructrice in hart en nieren. Deze week zetten we Vanessa in de schijnwerpers. Vanessa, ook wel Tang Kun (登琨), is dol op knuffels, haar bijzonder grote collectie geurtjes en haar verzameling tassen. Ondanks dat haar ouders ver weg wonen, en ze hen sporadisch ziet, heeft ze haar broer heel dicht bij zich. Samen met hem deelt ze een appartement te midden van Dongguan.

 

Kijkje in de keuken

Al eerder hebben we Vanessa leren kennen in een blog over haar trip naar Nederland, en over haar overgang van studente naar zakenvrouw bij We R Asia. Dit keer nemen we letterlijk een kijkje in de keuken: Vanessa gaat samen met haar vriend koken voor Anna, Bella en Jane. The party goes on wanneer ze ’s avonds nog even een ‘filmpje’ pakken in de stad..

 

 

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de rest van ons hardwerkende team in Dongguan? Anna’s camera blijft draaien, dus binnenkort verwachten we een update over onze Chinese collega Boly, en zijn familie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *