Day at the office: Chinastyle

Ondernemers voor ondernemers op Picknick met een Klik
Ondernemers voor ondernemers tijdens een picknick
5 mei 2017
Chinese valentijnsdag
5.20 is wel een heel korte samenvatting van ‘ik hou van je’
20 mei 2017

Day at the office: Chinastyle

Stage lopen op een kantoor is niets geks. Stage lopen op een kantoor in China is daarentegen nét even anders: vreemde taal, vreemde regels, vreemd eten. Voor Anna is het ondertussen niets geks meer. Alsof ze het land eigen is bestijgt ze haar stalen ros en trotseert ze de straten van Dongguan om haar dag bij We R Asia te beginnen. Wat zou zo’n standaard dag allemaal voor haar in petto hebben?

 

“Ins and outs of my daily tasks”

Goed nieuws. Anna heeft er een vlog over gemaakt. Nog beter nieuws. Vanaf september komt de stageplek van Anna in China vrij. Om inzicht te geven heeft ze daarom de ins and outs van haar dagelijkse bezigheden gefilmd. En natuurlijk ook de ontvangsten en voordelen van haar bezigheden worden niet vergeten.

 

“It’s 12 o’clock and time for some food”

De enorme afstand en het grote tijdsverschil doen niet af aan de normale dagindeling die wij hier ook in Nederland hebben. Want tevens in Dongguan is het om twaalf uur tijd voor een goede lunch. Het Nederlandse bammetje wordt echter vervangen voor ‘a typical Chinese lunch’ in het plaatselijke restaurant. Een prima bedrijfscultuur als je het ons vraagt.

 

“A look at the massproduction”

Na de rijkelijke lunch moet er toch weer hard gewerkt worden. Al eerder publiceerden we een blog over de risico’s met Chinese fabrikanten. Eén van de werkzaamheden waar we bij We R Asia op gehamerd zijn, is de kwaliteitscontrole bij de Chinese fabrikanten. Het is daarom erg interessant om dit belangrijke deel van het productieproces van dichtbij mee te maken, zoals Anna laat zien.  

Interesse?

Kijk je nou naar dit filmpje en voel je de reiskriebels al opborrelen? Wie weet ben je dan in de wieg gelegd voor deze stageplek! De volledige vacature kun je hier bekijken. Voor meer informatie, of andere brandende vragen over deze stageplek, kun je Anna mailen op anna@we-r-asia.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *